14 meninger om “Skriv om “Den største kunst…””

 1. Kære Josephine

  Jeg er glad for at du kunne lide bogen.

  Hvad angår slutningen, så er den trist, men andet ville vel heller ikke være troværdigt? Jeg tror ikke, at man kan have så meget vrede, dårlig samvittighed og frustration i kroppen, som Peter har og så gå direkte fra hævn til kærlighed.

  2’eren er allerede udkommet. Den hedder “Elsker dig for evigt” Den har Louise i hovedrollen og følger hvad der siden sker mellem hende og Peter og Walid. Du kan se den her:

  3’eren har Walid i hovedrollen, men Peter og Louise er også med. Den udkommer til februar 2013. Den har ikke fået en titel endnu.

  Tak fordi du skrev, hvad du syntes om bogen. Det er dejligt at høre, hvad du som læser tænker om bogen.

  Med venlig hilsen

  Claus

 2. Bogen er helt klart værd at læse. Det er fedt at den ikke varer 500 sider, for det kan hurtigt blive alt for langvarigt og detaljeret. Men jeg må indrømme at slutningen var lidt … ærgerlig. Jeg havde regnet med at den endte godt og det gjorde den jo ikke ligefrem. Det er sådan set det eneste kritik jeg har på den. Men stor ros herfra. Lav da endelig en 2’er. 🙂

 3. Kære John

  Tak for din kommentar. Måske skal man vælge, om man vil være hævner eller elsker. Men jeg er glad for at du læser slutningen, som Peter er blevet kold. Andre har læst den som en lykkelig slutningen, men sådan læser jeg den heller ikke.

  Bogen har fået en efterfølger med Louise i hovedrollen, men ellers samme persongalleri. Den hedder “Elsker dig for evigt”. Du kan læse om den her: http://www.forlagettorgard.dk/books/elsker_dig_for_evigt.html

  Ca. 1 februar 2013 udkommer 3. bind som har Walid i hovedrollen.

  Med venlig hilsen

  Claus Holm Thomsen

 4. Det er en go bog. Den afspejler nok meget godt tiden. Dog ærgeligt at kærligheden som du beskrev så fantastisk endte med at blive til kold bolle med dig. Hvor man netop lukker kærligheden inde for så blir man ikke såret. Man forventer ingenting. Så blir man ikke skuffet. Når man intet forventer gir man heller ikke. Det er ikke kærlighed. Det er bolle med den jeg får mest ud af at bolle med. Og måske netop derfor: den største kunst er kærlighed.

 5. Kære Mikkel, Ole og Emil

  Det er dejligt at I kan lide min bog. Og jeg er vildt glad for at I arbejder med den i skolen – Det har jeg sådan ønsket, at nogle ville gøre.

  Jeg kan forhåbentlig glæde jer med at der er to nye bøger på vej. Den første kommer ca. 1 april og kommer til at hedde “Elsker dig for evigt” den har Louise fra “Den største kunst er kærlighed” som hovedperson, men også Peter, Walid, Mads og de andre er med. Den tredje som jeg skriver på i øjeblikket har også de samme personer med, men har Walid som hovedperson.

  Nu til jeres spørgsmål:

  Titlen først: Det er en sætning fra romanen fra, der hvor Peter og hans far er i sommerhus og snakker om musik og fodbold osv. Faren siger: -Ved du hvad jeg synes den største kunst er?
  – Næh
  – Det er kærlighed.”

  Læs ca. s 81- 87. Der får I forklaret både titlen og en hel masse om temaerne – Hvis I ser godt efter!

  Bogens budskab? Nu skriver jeg ikke sådan nogle pædagogiske bøger, hvor læserne bagefter skal være blevet nye og bedre mennesker. Jeg ved derfor ikke, om man kan sige at bogen har et egentligt budskab. Men mon ikke man kan sige, at Peter har faste meninger om, hvordan kærligheden bør være, men at kærligheden lever sit eget liv? Lidt ligesom med fodbold og guitarspil, som på de sider, som jeg nævner ovenfor. I kan jo tænke over hvorfor det går så galt for Peters hævn? Og over hvordan mon det går med Louise? Kommer de mon til at blive kærester? Og hvis de gør, kan de mon så få kærligheden til at fungere?

  I sidste ende har jeg nok ikke bedre svar på jeres spørgsmål, end i selv har. Jeg har godt nok skrevet bogen. Men når den er skrevet, så lever bogen jo sit eget liv og jeg bestemmer ikke mere over den. Den er på en måde flyttet hjemmefra.

  Hvad synes I bogen handler om? Hvad synes I bogen siger jer?

  Med venlig hilsen

  Claus

  Hvis I læser de sider

 6. Hej vi er en grubbe på 3 som arbejder med din bog ´´Den største kunst er kærlighed´´ det er en rigtig god og vi levede os helt ind i den da vi læste den;D
  Jeg føler næsten at det var mig selv du skrev om.

  Jeg vil gerne stille dig nogle spørgsmål, som jeg håber du vil svare på.

  Tema/budskab vi læste de overstående spørgsmål som har spurgt om det samme men fik ikke helt fat i det, vil du ikke forklarer det i spadser sprog

  Titlen vil du ikke forklarer hvorfor det var du valgte den?

  Mvh de fantastiske 3 fra Salling Efterskole

  Mikkel, Ole og Emil

 7. Hej Mads

  Tornekronen gør ondt at have på hovedet. Men samtidig er den smuk. Altså noget smukt, der gør ondt. Hvis vi alle har en på, er der noget vi er fælles om? Måske Peter har den tilfælles med nogen, mere end han egentlig troede?

  Med venlig hilsen

  Claus

 8. Kære Mads

  Det er jo ikke sikkert, at der er et bestemt budskab i bogen. Hvordan tolker du den? Min tolkning er jo ikke nødvendigvis bedre end din bare fordi jeg har skrevet den. Hvad tænker du, at budskabet er?

  Mvh

  Claus

 9. “Den største kunst er kærlighed”, er ligesom kærligheden selv på samme tid indtagende, nervepirrende og uforudsigelig.
  Den giver et knivsparpt billede af de voksnes til tider svære balancegang mellem at være opslugt forelskede på den ene side og dedikerede opofrende forældre på den anden.
  Samtidig beskrives loyalt og på gribende vis, hvor sårbart og fantastiskt livet i gråzonen mellem barn og voksen kan være.
  En bog for alle aldre. Læs den!

 10. Den største kunst er kærlighed er en meget, meget god bog!
  Man bliver rigtig hurtigt fanget af den. Jeg syntes virkelig du skal til at skrive nogle flere bøger. 🙂
  Måske en to’er???
  Hilsen Rikke 12 år!!!

 11. Den største kunst er kærlighed, og Claus viser her, at man skal passe på med at vise sin kærlighed i hvert fald for højlydt, når man er lykkelig nyskilt og har et skilsmissebarn i sorg i nærheden. Mange fraskilte kunne blive klogere ved at læse Claus bog. Når man selv er nyforelsket så er det svært at forstå at ens børn ikke bare jubler med af glæde, og jo mindre man forstår det jo mere gør man sine børn fortræd. Godt set. jeg har givet mit eksemplar videre til en skilsmisseramt teenager, men har ikke hørt hendes reaktion endnu, skal nok komme med nyt, hvis hun kommer med guldkorn. Tak for den.

Lukket for kommentarer.